Mange planer og minus julestemning

Julen og dens forskelle

Glædelig jul!

Det er nu 2. juledag og de fleste er nu kommet sig over julens strabadser, herunder juleaften og årets største julefrokostdag.

Her er der 35 grader og julen er forlængst forbi – det var den stort set inden den startede, den kan nemlig skæres ned til under 24 timer.

Her kommer en lille beretning om julen.

Tidlig eftermiddag kørte vi ned til deres sommerhus, hvor vi skal tilbringe tiden indtil 2020. Vi brugte eftermiddagen på at slikke sol og slappe af, inden vi skulle være top tunet klar kl 21.30, hvor de fleste gæster kom. Herefter kørte vi ned til et andet hus, hvor der skulle uddeles lidt gaver. Princippet er her, at Julemanden kommer og uddeler én gave til hver person, hvor hver i sær får taget et billede med ham. Dette har været en tradition siden Gyovanna og Thainá var helt små. Dette tog en lille halvtime, inden vi kørte tilbage til sommerhuset, hvor de sidste gæster var kommet. Her blev de sidste gaver uddelt til hinanden. Lidt efter 23 var der så aftensmad i form af en buffet bestående af;

  • Kylling á flere varianter
  • Farofa
  • Ris
  • Spaghetti
  • Med mere

Herefter var der dessert, hvor vi (Kirstine, Gyovanna og jeg) havde lavet havregrynskugler og konfekt og Kate havde lavet pavlova. Derudover var der en masse andre søde sager, blandt andet chokolade mousse og hindbær mousse. De sidste gæster tog hjem ved en 02 tiden. Herefter var vi 6 unge tilbage, og beerpong blev sat i værk.

Modsat min sidste juleaften i Brasilien i 2015 som føltes som en fødselsdag, var dette et step up og nærmere en nytårsaften – stadig lidt vej til den danske jul. Men det var en rigtig hyggelig aften.

 

3 af de største forskelle på julen i Brasilien og julen i Danmark

  1. Juleaften starter bogstaveligt talt først om aftenen – og endda sent.
    • Det korrekte er først at spise aftensmad kl 00.00.
  2. Gaver uddeles som var det en fødselsdag.
    • Det er ét stort virvar. Find personen du vil give en gave til, giv den, se dem pakke den ud og videre til næste person.
  3. Ingen faste juletraditoner ift aftensmaden
    • Den eneste traditionelle ret de spiser er panettone. Man finder ikke en eneste bopæl som ikke altid har et ekstra af dette brød liggende på lager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Mange planer og minus julestemning