Her går det godt, tempoet er skruet helt ned

5 ting jeg savner ved Danmark

Nu er jeg tættere på at skulle tilbage til Danmark igen, end den dag jeg tog afsted fra Danmark. Jeg rejser nemlig allerede tilbage om 1 måned og 12 dage. Lige for tiden sker der ikke det helt store. Jeg render rundt og hygger mig og nyder tilværelse, men det betyder også, at der ikke er de vilde ting at skrive hjem om, men bare rolig det kommer der ingen længe. Karneval 2020 venter nemlig lige rundt om hjørnet. Men indtil da, tænkte jeg at ville skrive lidt om de ting jeg savner mest ved Danmark når jeg er udenlandsk. Udgangspunktet var 10 ting, men det blev altså kun til 5, og det er jo kun positivt.

  1. Rugbrød
    Ja rugbrød står altså RIGITG RIGTIG højt på min liste over ting jeg savner ved Danmark. Som jeg jo tidligere skrev, så prøvede jeg mig med at lave et rugbrød her, men det er altså en smuuuule svært uden rugkerner. Jeg giver det dog et skud igen, når jeg også lige får fat i en ordentlig rugbrødsform, men det bliver desværre nok først i Brasilien. Men ja, rugbrød savner jeg altid. Det er altså bare 100x bedre end hvidt toast brød.Her i Argentina spiser vi heldigvis meget fuldkorns og det er bare super dejligt. Det står en smule i kontrast til Brasilien, hvor der som tommelfingerregel skal være hvidt brød og kage på bordet 1-2 gange i løbet af dagen, og hvor det nærmest er uforskammet at takke nej tak. Jeg tænker derfor, at jeg må igang med at bage og introducere rugbrød til venner og familier i Brasilien.
  2. Butikker
    I Danmark ved jeg næsten altid hvor jeg skal gå hen for at købe det jeg ønsker at købe. Det gør jeg altså bare ikke her, hverken i Argentina eller Brasilien. Brasilien har jeg fået nogenlunde styr på efter at have boet der i et år, men hvis jeg skal have nogle specialvarer, ja så er jeg altså på total bar bund.Jeg vil lige give jer et lille scenarie her.
    I dag er det jo Valentines dag, og i den anledning havde jeg besluttet mig for at diske op med en hyggelig frokost til Maru og hendes kæreste. Menuen skulle derfor stå på lakseruller, omelet med kylling og ost og chokolade muffins med hindbær frosting til dessert. Dertil skulle de selvfølgelig have mousserende vin. Jeg skulle derfor på jagt efter forskellige varer. Det gik allerede galt ved laksen, som jeg endte med at erstatte med serranoskinke. For at købe laks, skulle jeg i en fiskeforretning, og dem er der ikke mange af, så det opgav jeg. Til omeletten, skulle jeg blandt andet bruge purløg, men det er åbenbart udenfor sæson, så selvom jeg rendte i 10 forskellige grønthandlere, fandtes det ikke. Næste problem opstod ved muffinsformene. Ja vi er jo vant til bare at kunne købe det i hvilket som helst supermarked, men sådan er det sørme ikke her, næ nej. Jeg var i ALLE supermarkeder som ligger i en radius á 1 km fra lejligheden – altså omtrent 15-20 supermarkeder, INGEN solgte muffinsforme. Så tænkte jeg, jamen mon ikke de findes i Imerco lignende butikker, men nej det kunne jeg også godt glemme alt om. Muffins dejen blev derfor i stedet til en brownie lignende kage. Sidste problem opstod ved hindbærene. Igen var jeg i samtlige grønthandler i en radius á 1 km, og der ligger bare mange. INGEN havde hindbær, og her kan man altså ikke købe dem på frost. Dog havde de blåbær, og så måtte jeg tænke kreativt med dem i stedet. Det hele endte med at være super lækkert, og det er jo ganske sundt at blive kastet ud i at skulle improvisere på den måde.
  3. Planlægning og rutiner
    Jeg har stadigvæk til gode at med sydamerikanere som har styr på deres planlægning, og som fortæller ting i tide. I Danmark er jeg vant til, at min kalender er planlagt et pænt stykke frem i tiden, dog stadig med plads til spontanitet. Efter mit år i Brasilien, lærte jeg rigtig meget om at tage ting som de kommer, men alle mine oplevelser der, gjorde også, at jeg begyndte at planlægge mere. Jeg kan godt lide at vide hvad der skal sker, hvornår det sker og hvordan det skal foregår. Og den side af mig skal jeg i den grad lægge til siden når jeg er her. Det er bare ikke muligt at planlægge. Jeg savner af og til mine rutiner og at vide hvad der sker ske de næste dage. At have et overblik over ugen. Det kunne være rart bare at have en idé om hvad der skal ske imorgen for eksempel. Det sker rigtig ofte, at jeg 20 min inden der sker noget, får at vide at det sker. Det er super fint, meeeen nogle gange er det rart at have hovedet sat op på fx at skulle ud og være social og dermed kunne indstille mit hoved på, at nu skal det altså tale spansk. I Brasilien er det noget lettere, da jeg har styr på portugisisk og derfor ikke skal bruge den samme energi. Men her skal jeg bruge rigtig meget energi på at være social, på at forstå hvad der bliver snakket om og hvis jeg samtidig gerne vil prøve at være en del af samtalen, ja så er jeg altså bare rigtig rigtig træt bagefter.
  4. Familie og venner
    Ja det er egentlig ret simpelt. Jeg savner de tætte familie relationer og mine venner som kender mig ud og ind. Jeg er heldigvis så priviligeret med nogle helt utrolig gode venner i Brasilien, og selvfølgelig Maru her i Argentina. Maru er som om vi altid har kendt hinanden, og hun kender mig fra mit liv i Danmark. Jeg glæder mig så utrolig meget til igen at rejse tilbage til Brasilien om KUN 4 dage og jeg glæder mig så meget til at have næsten en måned til at få set vennerne, hvoraf flere af dem så jeg ikke da jeg var tilbage i 2017.
  5. Friheden
    Ja, det giver jo egentlig også sig selv. Når jeg vælger at rejse på den måde jeg rejser, hvor jeg bor ved familie og venner, jamen så har jeg bare ikke den samme frihed som i Danmark eller hvis jeg boede på hostels eller lignende. Jeg er så utrolig taknemmelig for, at jeg har de bekendtskaber og relationer jeg har, som gør denne rejse mulig og som gør fremtidige rejser mulige. Derudover så er Sydamerika bare ikke Europa. Det er altid utrolig vigtigt lige at tænke sig om 2 ekstra gange inden handling her.

 

Som nævnt, rejser jeg tilbage til Brasilien, mit dejlige andet hjem, om 4 dage. Turen går først til Rio, hvor jeg bor ved Gyovanna. Pre karneval er allerede startet og den officielle karnevals uge står lige for døren. Derudover er der endnu flere ting jeg kan glæde mig til ved Rio. Min veninde Sophie og hendes kæreste Magnus kommer og tilbringer et par dage i rio og min veninde Eva fra udveksling er sørme også i Rio til karneval. Det bliver sååå godt at se dem igen!!!

 

Jeg lover, at der meget snart kommer nogle billeder fra de seneste dage i Argentina ❤️

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Her går det godt, tempoet er skruet helt ned