Velkommen til Argentina

Kulturelle dage i Argentina, del 1

La vida está llena de momentos bonitos y colores fantásticos

Livet er fuld af smukke øjeblikke og fantastiske farver

 

Bedre kan mine seneste dage i Argentina næsten ikke beskrives. Hver dag oplever jeg nye ting her i det Argentinske, som bare er helt fantastiske, meeeeen intet overgår mit “forhold” til Brasilien. Dog må jeg dog erkende, at af hvad jeg har oplevet af Brasilien og Argentina, så er Argentina et noget mere udviklet land og et land som følger mere med tiden end Brasilien gør. Jeg har dog stadig til gode at opleve den sydlige del af Brasilien, som jeg tror minder mere om Argentina end São Paulo og nordpå gør. Men nok om det, nu skal i høre lidt om hvad jeg har rendt rundt og lavet siden i søndags, fordi der er nemlig blevet tid til en hel masse kulturelle ting på programmet (Far, er du ikke bare stolt af mig), lidt portugisisk snakken, samt nye venner.

 

Søndag tog vi (Maru, hendes mor og Jeg) på tur rundt i byen San Isidro, hvor Marus mor bor.

Museo Pueyrredon 

På museet så og læste vi om generalen og hans rolle i den argentinske historie gennem det 19-århundrede. Museet er hans gamle hus, og man kunne altså se blandt andet indretning, portrætter, ting han ejede samt vigtige dokumenter.

Museum quinta los Ombúes 

Dette museum hører faktisk med til det foregående, dette var nemlig endnu en grund som blev ejet af den daværende general.

San Isidro katedral 

Katedralen blev designet af de franske arkitekter Dunant og Paquin og indviet den 14. july 1898.

Herefter tog vi toget en station til Acassuso, hvor gudmoren til Maru’s mor bor. Hun bor i et lukket område ned til den store flod Rio de La Plata, som på sit bredeste punkt, er bredere end Amazonas floden – for at være helt korrekt, er det den bredeste flod i verden, med en bredde på 220 km på det bredeste punkt.

Mandag var der maks off dag, og for mit vedkommende stod den på håndbold, men det snakker vi vidst ikke mere om 😅

Tirsdag var det igen tid til sightseeing på programmet, og endnu engang var Maru og jeg kulturelle.

 

La Recoleta Cemetery 

Dette er en utrolig kendt og gammel kirkegård i Buenos Aires. Mange kendte og bemærkelsesværdige mennesker ligger begravet på denne kirkegård. Der er blandt andet tale om tidligere præsidenter i Argentina, Nobelprisvindere, grundlæggeren af den argentinske flåde samt et af Napoleons børnebørn.

Frokost tid – Pani

Efter kirkegården var det blevet tid til frokost. Her tog vi ind på caféen Pani. Her er de blandt andet meget kendt for deres vafler med både pålæg og søde sager til topping. 

Claustros Históricos Basílica del Pilar

På vejen fra frokost til vores næste stop, tog vi en hurtig tur ind i en kirke. Denne kirke er den næst ældste kirke i Buenos Aires, og har siden franskiskernes udvisning i 1821, fungeret som en sognekirke. Kirken blev oprindeligt bygget i 1732, som en del af det franciskanske kloster.

Centro cultural Recoleta 

Herefter blev det tid til noget lidt mere moderne, nemlig det kulturelle center. Dette er en blanding af et museum og et sted hvor unge kan bruge deres tid. Der bliver blandt andet øvet hip hop og streetdance.

 

Floralis Genérica

Efter besøget på det kulturelle center, tog vi gåturen hen til den famøse mekaniske blomst. Dog til vores store skuffelse virker den ikke pt. Men formålet er altså, at den åbner sig i dagslys og lukker sig sammen når det er mørkt. På vejen derhen gik vi forbi en af de største afdeling for jura uddannelsen.

Dette blev sidste punkt på dagens kulturelle dagsorden, inden vi spontant besluttede at mødes med Marus veninde Flor, som har været på udveksling i Frankrig samme år Maru var i Danmark. Hun havde besøg af en af sine venner fra Brasilien, som jeg overraskende nok havde fællesvenner med. Vi besluttede at overnatte hos Flor, da det dermed var lettere dagen efter, at tage på endnu en udflugt i Buenos Aires, men det kan i høre mere om i næste indlæg 😍

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Velkommen til Argentina