Taiko (Japanske trummer)

100 DAGE

Jeg beklager meget, at dette opslag først kommer nu, men jeg har simpelthen haft så meget at lave i weekenden, så jeg nåede kun at lægge det op på Facebook.

Glædelig 1. søndag i advent til jer alle!

 

100-days

100 dage i Brasilien.

Wow i dag er det 100 dage siden, at jeg sagde Olá til min nye familie. Om 9 dage er en tredjedel af mit kæmpe eventyr gået. Jeg har fået min hjemrejsedato, som bliver d. 14 juli 2015, hvilket betyder, at jeg kun har 230 dage tilbage her i fantastiske Brasil. Jeg kan ikke beskrive hvor meget jeg elsker at være i Brasilien. Det er virkelig en drøm der er gået i opfyldelse.

 

Ny familie

Som Rotary udvekslingsstudent, skal man bo ved 2-4 familier, det mest normale er dog 3 familier. Jeg skal bo ved 3 forskellige familier, og i fredags flyttede jeg så familie for første gang. Det var en lidt underlig følelse jeg sad med da jeg pakkede mine ting ned i mine kufferter igen, sagde Tchau til min første familie og Olá til min næste familie.

Jeg er nu blevet en del af en familie, som består af en mor, Simone, en far, Edilson, 2 døtre, Mayra på 16 og Marcela på 12.

I min første familie savnede jeg min danske søster rigtig meget, fordi hun kun er 2 år yngre end mig og børnene i min første familie var på henholdsvis 11 og 5 år, så der var en del år imellem os.
Jeg er så glad for, at der er en pige på min egen alder i min nye familie.

Jeg ankom til familien omkring kl 11.00 lokal tid, og ved 14.00 tiden kørte vi til Golden Square shopping, for at spise frokost og senere se Hunger games 2. Det var første gang, at jeg var i biografen her i Brasilien. For det første er det vildt billigt, max. 40 kroner og for det andet var det en luksus biograf. Jeg glemte desværre at tage billeder, men det var en kæmpe sal med de lækreste sæder og en kæmpe storskærm. Filmen var på engelsk med portugisiske undertekster, så jeg kunne heldigvis følge med i det hele.

Lørdag var ren afslapning med 2x fodbold. Første så vi det store opgør mellem Real Madrid og Barcelona. Familien holdte selvfølgelig med Barcelona, fordi brasilianske Neymar er en del af det hold.

Senere på aften skulle Palmeiras og et andet hold spille. Familien og jeg holder med Palmeiras, som desværre tabte 1-0.

I min nye familie er det kun deres 16 årige pige der taler engelsk, så alt forgår på portugisisk, og jeg må da indrømme, at jeg er blevet meget overrasket over hvor meget jeg kan sige og når de snakker forstår jeg efterhånden det hele. Bare på 3 dage kan jeg mærke, at jeg er blevet meget bedre, hvilket jeg er rigtig glad for. Min største udfordring er dog grammatikken, da den altså ikke bare er lige til. Hvis jeg husker rigtigt, så har de nemlig 8 forskellige datider, 2 fremtider og så det normale.
Søndag blev også bare brugt på familie hygge. Efter frokost snakkede jeg med familien der hjemme, de har nemlig fået nyt brasiliansk medlem af familie. Hun skal bo der indtil omkring marts, så hende fik jeg lige snakket med også.

Jeg mødte også min (værts) mors forældre og derefter fandt vi et sted hvor vi kunne spise Aϛai.

Søndag eftermiddag/aften blev brugt på at købe noget julepynt og sætte juletræet op. Juletræerne her i Brasilien er altså ikke ligesom dem hjemme i Danmark. Her er de lavet af plastic, og så er det ellers bare med at folde ud. Jeg har tilføjet et billede af juletræet.

IMG_4999 IMG_5021 IMG_5022 IMG_5023 IMG_5033

 

IMG_5032 IMG_5031 IMG_5030 IMG_5029 IMG_5028 IMG_5027 IMG_5026 IMG_5025 IMG_5024

Onsdag var jeg som sædvanlig til band samling. Lige nu øver vi på Apresentaϛão final (The Final presentation), hvor vi skal spille Belly Jeans i en langsom udgave.
Derefter var der teater på skolen, som min søster, Marcela, er en del af. Jeg tilføjer lige noget video i et link senere, så i kan se nogle små klip der fra.

Torsdag havde jeg som sædvanlig portugisisk undervisning, og jeg vil da lige skynde mig at sige, at min lærer var meget overrasket over hvor meget jeg havde lært på en uge, kun fordi jeg har skiftet familie.
Der skete ret mange ting efter skole. Først skulle min mindste søster, Marcela, til lægen, derefter skulle Mayra have ordnet bryn og min mor have klippet hår. Efter det var klokken efterhånden blevet omkring 21, så vi tog i shopping ABC for at spise aftensmad og købe en fødselsdagsgave til en fra klassen, Gabriel (Marotta).

Mærkedagen fredag er blevet brugt i skolen, derefter fitness og nu bare ren afslapning i sofaen, mens jeg skriver dette opslag, som i formegentlig først ser i morgen.
Eftersom det i dag er den sidste fredag i måneden, blev hele skole samlet i auditoriet for at syne Brasiliens nationalsang og byens nationalsang.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Taiko (Japanske trummer)