Colégio Harmonia

Første sprogkursus

I dag har jeg været på mit første portugisiske kursus. Jeg synes selv det gik ret godt, men hold nu op det er svært i starten. jeg kunne heldigvis nogle år i starten, da jeg har brugt en sprog app der hedder Duolingo. Kurset varede i 5 timer og den første halvdel blev brugt på rigtig meget udtalelse. Der er faktisk ret mange regler, men hvis man bare kan huske de vigtigste så går det nok. Det er f.eks. vigtig at huske, at man sige O når der er han køn og A når det er hun køn, man siger altså A menina, som betyder en pige og man siger O menino som betyder en dreng. Alfabetet og talsystemet er rimelig lige til, men der er selvfølgelig nogle ret svære udtalelser i talsystemet. tallene fra 1-10 minder rigtig meget om de spanske tal, som jeg kunne i forvejen. Tallene fra 11-20 er dog med nogle lidt svære udtalelser og det er helt sikkert dem de bliver sværest at huske, Tallene fra 21 og opefter er meget ligetil. F.eks. ved 20 siger man vinte og derefter siger man bare vinte é og så et af tallene fra 1-9 ligesom på engelsk.

Vi prøvede også at lave nogle samtaler med det helt basiske. Hvad man hedder, hvor man kommer fra, hvordan du har det og sådanne ting.

Lige nu er min hjerne bombarderet med nye ord, og den går på max hele tiden, men det skal nok bliver godt. Næste sprogkursus ligger d. 15 maj og formiddagen 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Colégio Harmonia