Salvador 2016

6 måneder og kulturchok

skrevet 20 februar 2016

 

6 måneder er gået, 4 måneder og 23 dage tilbage.

I går d. 19 februar markerede 6 måneder i Brasilien.

6 måneder, wow det er lang tid væk fra alt det kendte og trygge.
6 måneder i helt nye omgivelser, en helt ny kultur, et helt nyt sprog, 3 helt nye familier, nye venner, alt er nyt og uden de trygge rammer.

Jeg har opbygget et helt nyt liv i Brasilien, som allerede ender om 4 måneder og 23 dage. Jeg har alt for kort tid tilbage og tiden flyver virkelig afsted.

Dette opslag bliver et af de længere, men 100 % ærligt. Jeg har nemlig også fået bagsiden af at være på udveksling at se, for at sige det lige fra hjertet, så er jeg inde i en af de lidt svære perioder, som jeg vil prøve at forklare nu.

Det at være på udveksling er ikke bare altid en dans på røde roser, der er også en bagside af medaljen, som de færreste taler om, men jeg synes det er rigtig vigtig at få fokus på at det ikke altid er så let som man render rundt og tror det er.

Før jeg tog afsted havde jeg følgende tanker:
”Brasilien er et land med åbne mennesker, så det bliver da mega let at få venner”

”Jeg er åben som person, så det bliver intet problem at falde til i en ny kultur og nye familier”

”Sproget bliver nok min eneste udfordring”

”Brasilien er et land der er god til at feste, så jeg skal bare ned og fyre den af og have det pisse sjovt”

Og ja, jeg er åben som person. Og ja i starten var folk utrolig vilde for at snakke med mig, og ja Brasilien er god til at feste.
Men det er ikke så let som det ser ud til.

Det tog mig en del tid at falde til i Brasilien, de første uger var på ingen måde sjove.

Da jeg startede i skolen startede jeg i 2g, hvor folk ikke rigtig snakkede til mig. Jeg kunne på ingen måde snakke portugisisk, og de kunne ikke rigtig snakke engelsk, så jeg brugte rigtig meget tid på at føle mig ensom.
Jeg rykkede så en klasse ned pga. nogle faglige årsager, min skole er nemlig af den overbevisning af jeg skal lave lektier og prøver på samme vilkår som brasilianerne.

Da jeg flyttede klasse var der pludselig en hel masse der var friske på at snakke med mig og jeg havde det så fedt, dog lavede jeg aldrig noget med dem efter skoletid.

I november flyttede jeg familie og jeg tænkte ”Fedt, nu får jeg en værtssøster på min egen alder, og vi skal bare have det sjovt”, men sådan er det desværre aldrig blevet.

Jeg fortsatte med at snakke rimelig godt med dem i klassen, men alle deres eksaminer kom, og dem kunne jeg af gode årsager ikke lave, så jeg sad bare på skolen helt alene, da jeg ikke måtte blive hjemme.

Ferien startede, julen og nytår kom og jeg havde det ganske udmærket, ingen hjemve og jeg hyggede mig i familien. Og så tog jeg på nordøstturen og da jeg kom hjem og startede i skole, var det som om alt var blevet ændret.

Jeg kan sagtens snakke portugisisk og forstå det nu, intet problem der. Dog når folk snakker i grupper, snakker de selvfølgelig meget hurtigere og i munden på hinanden, hvilket stadig er rigtig svært for mig at følge med i.

I skolen er de alle blevet utrolig fokuseret på skolen, og de snakker ikke rigtig til mig og når jeg snakker til dem, føles det lidt som at blive ignoreret.

Klassen er opdelt i 2. En gruppe med de ”seje” og drengene og en gruppe med ”nørderne”. Jeg vil utrolig gerne være en del af den førstenævnte gruppe, men det virker lige pt. Som en mere eller mindre umulig opgave og jeg er derfor på en eller anden måde kommet lidt med ind i den sidstnævnte gruppe, dog uden at være den del af den.

Min værtsøster er i den førstnævnte gruppe, men det er utrolig akavet når jeg prøver at komme med der.

Jeg vil på ingen måde sidde og udstille min værtssøster, men for at gøre det kort, så er hun utrolig sød og jeg vil vildt gerne have et bedre forhold til hende, så jeg vil prøve at tage en snak om det jeg føler.

Men kort fortalt, så føler jeg mig pt. Ikke en del af sammenholdet i klassen.

Jeg har en utrolig god veninde, Duda, som jeg er rigtig glad for, men hun er tredjeårsstuderende lige nu, og hun har derfor ikke så meget tid, så jeg er kommet til et punkt, hvor jeg skal til at bygge nogle nye venskaber op.

Jeg håber at det var til at forstå det her og at det ikke var alt for forvirrende. Hvis i vil vide mere i detaljer kan i skrive privat til mig, da jeg ikke vil sidde at udstille nogen i offentligt forum.

 

brug (6)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Salvador 2016