Nordøst og Amazonas

21 – 27 september

Olá!

Jeg beklager meget for dette lange opslag!

Jeg vil lige starte med at fortælle lidt om skolen, da jeg fuldstændig har glemt det!.
Skolen er udentvivl meget anderledes end den danske skole. Den første time starter kl. 07.30. Hver eneste time varer 50 min, og for det meste har man 2x det samme fag, så det vil sige 100 min. med det samme fag uden pause.
Vi har time fra 07.30 – 10.00, hvor vi så har den første pause. Derefter er der igen timer fra 10.20 – 12.50, hvor vi så mandag og onsdag har pause indtil 14.10, og de andre dage har vi fri kl. 12.50.

I timerne skriver lærerne for det meste bare noget op på tavlen, og så skal eleverne bare kopirer det. Lærerne gør ikke så meget for, at det er eleverne der skal fortælle en masse, lave præsentationer og lektier findes næsten ikke, og når de så endelig har lektier for, er det en enkelt opgave, det er meget anderledes fra Danmark, hvor jeg er vandt til at lave afleveringer, præsentationer og være meget på i timerne.

Eleverne snakker rigtig meget i timerne, de giver ikke så meget opmærksomhed til læreren. Læreren gør ikke rigtig noget ved det, han/hun snakker bare videre, som om de regner med at eleverne bliver rolige.

Det er også helt normalt, at man sover i timerne, er på mobilen og alt det, lærerne helst ikke vil se i Danmark.

Når man skal på toilettet eller hente noget vand, skal man spørge læreren, og så har man max 2 min, hvor man mange steder i Danmark bare kan gå ud.
Eleverne kalder og lærerne for professor (professora når det er en dame) eller senhor (hr) og Senhora (fru), dog kalder de engelsk læreren for teacher.
Når jeg fortæller, at vi i Danmark kalder lærerne for fornavn, ser de helt mærkelige ud, det kan de slet ikke forstå.

well nu vil jeg fortælle lidt om de ting jeg har lavet i løbet af ugen.

Mandag lavede jeg ikke andet end, at være i skole, så der skete der ikke rigtig noget.

Tirsdag havde jeg fri fra skole 12.50, så jeg tog til byens bedste shopping Golden Sqaure, for at shoppe med 3 af de andre udvekslingsstudenter, der alle er fra Mexico. Jeg fandt en Bodyshop, Forever21 og Zara, så jeg fik købt lidt at det jeg manglede.

Onsdag havde jeg fri fra skole kl. 17.00, og jeg skulle så direkte videre til musikskolen, hvor jeg spillede med i et band for første gang. Medlemmerne af bandet er rigtig søde og de vil rigtig gerne lære mig at kende.
Da det sluttede 18.30, hentede min (host) far mig, hvor vi så kørte til et rotary kunst sted, som er en del af min host klub. Her laver de ting ud af f.eks aluminiums dåser, alt er genbrug. Det er fattige mennesker der laver kunsten, dog bliver de oplært af en rigtig kunstner, der er en del af min klub.
Når de fattige mennesker normalt sælger brugte dåser, kan de måske sælge 100 dåser for 1 Real, det svarer til 1,72 kr, men når de laver kunst ud af det, kan de måske få omkring 5 reais for en blomst.
Jeg vedhæfter nogle billeder af det, da det er ret svært at forklare, men det er et Rotary project.

Torsdag havde jeg kort dag i skolen, og da min fætter hjemme i DK, fyldte 11 år, valgte jeg at tage direkte hjem fra skole, så jeg kunne ringe og sige tillykke, men mine planer blev dog ændret lidt.

Mens jeg var i skolen, tog Raquel mig med forbi skolelægen fordi hun synes mit øje var meget rødt. Jeg vidste udemærket godt, at jeg havde fået lidt øjenbetændelse igen, men det var overhovedet ikke slemt efter min mening.
Men skolenlægen synes det var ret slemt, så da jeg ankom til huset efter skole, kørte min (host) mor og jeg hen til hospitalet, for at få mit øje tjekket. De gav mig en recept, så jeg kunne købe nogle øjendråber. Da jeg kom hjem ringede jeg op til min fætter, og fik sagt tillykke til ham. Jeg fik også snakket med min onkel og hans forlovet, da de var hjemme hos min danske familie for at fejre min familie. Jeg havde endnu ikke snakket med dem, så det var rigtig dejligt. Min mormor, morfar, moster og mine forældre var der også så dem fik jeg også lige sagt hej til.

Om Aften skulle jeg så til Rotary møde, da jeg skulle modtage mine penge. Til mødet var der 2 piger som gerne vil ud og rejse, den ene vil gerne i 16/17 og den anden i 17/18.
Jeg fik snakket rigtig meget med Mary, som gerne vil afsted i 16/17. Hun er rigtig sød og hende skal jeg også tilbringe mere tid med + hun vil gerne med mig til Ariana Koncert, så nu er det næsten 100 procent sikkert at jeg tager afsted.

Fredag tog jeg så ikke i skole, da det ikke er tilladt at komme med øjenbetændelse, da det kan smitte. Så jeg brugte dagen på at skype med nogle venner, hvilket var rigtig dejligt, da der var en af dem jeg endnu ikke havde snakket med.

Lørdag skulle jeg til et voluntary event. Her skulle jeg sælge sodavand, vand og øl. Pengene går så til et sted med gamle mennesker. Det var rigtig hyggeligt, og jeg fik snakket med nogle forskellige mennesker.

Søndag tog jeg i katolsk kirke, da min (host) far skulle til kirken. Som de fleste af jer nok ved, så er jeg ikke ligefrem den person der jubler mest, når jeg skal i kirke hjemme i DK, men jeg må indrømme, at jeg blev positivt overrasket.
Der er meget mere energi under ceremonien. Der er et band, med 4 sangere, 1 på bas, 2 på klaver og 1 på trommer. Menigheden klapper og danser med til musikken og præsten er utrolig sjov. Jeg forstod ikke så meget af det der foregik, men jeg havde en rigtig god oplevelse, og det er helt klart noget der skal gentages.
Der er plads til rigtig mange mennesker og der er helt fyldt, og der er mange der er nødt til at stå op. Brasilianere har stor respekt for kirken, og alle aldre møder op. Der var alt fra min alder og nogle der var yngre til gamle mennesker. Rigtig mange mennesker også børn er en del af kirken på sådan en måde at de har en speciel rolle under ceremonien.

– Mojn for denne omgang.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Nordøst og Amazonas